Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


 

  0
Η συνταγή της ημέρας 
   


Υλικά  
  • 600 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • 6 ασπρομανίταρα σε φέτες
  • 5-6 κλωνάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. κάρι
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. σόγια σος


Eκτέλεση:

1. Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά, το σχοινόπρασο, το κάρι και την πάπρικα, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄-4΄ ακόμα.
2. Σβήνουμε με τη σόγια και το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5΄. Δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου