Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

NΤΟΝΕΡ ΚΕΜΠΑΜΠ

Περιγραφή
Ντονέρ κεμπάπ. Μοσχαρίσιος και αρνίσιος κιμάς στον φούρνο. Έυκολος, γρήγορος και νόστιμος. Σερβιρισμένο πάνω σε Ελληνική πίτα με σαλάτα και γιαούρτι.


Τι χρειαζόμαστε:
1000 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
400 γραμ.κιμά αρνίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι - πιπέρι
μπαχάρι σε σκόνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γαλέτα
Πως το κάνουμε:
1.Για το ντόνερ κεμπάπ, αλέθω στο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με το γάλα.
2.Βάζω τον κιμά στην λεκάνη και ζυμώνω με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3.Απλώνω τον κιμά σε ταψί με λαδόκολλα και πιέζω ώστε να σχηματιστεί μια πολύ λεπτή στρώση απο το ντόνερ κεμπάπ.
4.Το ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου για 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
5.Βγάζουμε την λαμαρίνα απο τον φούρνο και κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
6.Πάνω στις Ελληνικές πίτες βάζουμε μαρούλι, ντομάτα, λάχανο, τζατζίκι ή μαγιονέζα ή γιαούρτι, το κρέας ντόνερ, άν έχουμε κανα δύο πατατούλες και τυλίγουμε με τον γνωστό τρόπο την πιτούλα μας.
Καλή Επιτυχία
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ξεγελαστείτε και βάλετε περισσότερο λάδι, γιατί στο φούρνο βγάζει λάδι το Ντόνερ.

Το ντόνερ στεγνώνει άν το αφήσετε έξω, για αυτό ότι περισσέψει να το τυλίξετε.

Εγώ τον ζυμώνω απο βραδύς και τον αφήνω 1 βράδυ στο ψυγείο.

Τον κιμά άν θέλετε, πέστε στον κρεοπώλη σας να τον περασει απο την μηχανή μαζί μοσχαρίσιο και αρνίσιο.

Επειδή στους περισσότερους άντρες αρέσουν τα πικάντικα, ξεχωρίστε τον κιμά και στον μισό βάλτε μπούκοβο για να είναι πιό πικάντικο.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου