Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΠΕΡΑΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πιλάφι:
2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1 κ.σ. βούτυρο
5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντάς τα.
2. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 15΄ να πυκνώσει. Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ και την ξαναβράζουμε 5΄ ακόμη να δέσει. Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το πιλάφι. Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο και όχι άσπρο από το άμυλο.
4. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου στην επιφάνεια του ρυζιού εμφανιστούν τρυπούλες.
5. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 5΄.
6. Το βάζουμε σε φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου