Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. κριθαράκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
1 κουτάκι ψιλικομμένα ντοματάκια
1/2 κουτάκι χυμός ντομάτας
λίγο λάδι
αλάτι, πάπρικα
τριμμένη παρμεζάνα

Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαραίνετε λίγο στο λάδι. Προσθέστε τα ντοματάκια και τον χυμό, την πάπρικα και το αλάτι.
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει βάλτε το κριθαράκι και προσθέστε λίγο νερό αρχικά, ώστε να ψηθεί το κριθαράκι. Να ανακατεύετε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Μόλις ετοιμαστεί το κριθαράκι, βγάλτε το από την φωτιά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ανυσηχήσετε αν το φαγητό στην αρχή είναι σαν χυλός γιατί όσο περνάει η ώρα και κρυώνει τόσο πιο πολύ πήζει.


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου