Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΕΜΠΑΜΠ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Τι χρειαζόμαστε:
Για το κρέας:
1-1/2 kg αρνάκι γάλακτος

Για τη σάλτσα τομάτας:
4-5 τομάτες φρέσκιες
καυτερές πιπεριές
Αλάτι πιπέρι

Για το Σερβίρισμα:
Αραβικές χοντρές πίτες για σουβλάκια
μισό κιλό γιαούρτι σακούλας
3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Αρνί - Κατσίκι
Διατροφή
Πλούσια σε ασβέστιο
Πλούσια σε ενέργεια
Περιέχει
Σκόρδο
Ντομάτες
Γιαούρτι
Σερβίρει
4 άτομα
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομματάκια. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια πολύ καλά μέχρι να βγάλουν το χυμό τους. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρέας, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια με το ζουμί τους και μαζί με λίγο νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι. Μαρινάρουμε το κρέας όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί, ρίχνοντας πάνω του λίγη από τη μαρινάτα.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις καυτερές πιπέριτσες και λίγη ζάχαρη να κόψει την ξινίλα της τομάτας. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας. Η τομάτα δεν πρέπει να ψηθεί πολύ να γίνει όπως την σάλτσα που βάζουμε στα μακαρόνια, αλλά να κρατάνε τα κομματάκια τομάτας κάπως.
Στη συνέχεια σερβίρουμε κι εδώ είναι όλα τα λεφτά!
Ψήνουμε τις πιτούλες και τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, έτσι ώστε όταν σερβίρουμε να «πιάνουμε» και πιτούλα)
Απλώνουμε τις πιτούλες σε μια πιατέλα και πάνω τους ρίχνουμε το γιαούρτι που το έχουμε αρωματίσει με λιωμένο σκόρδο αν θέλουμε (Εμείς δεν βάζουμε σκόρδο επειδή μας πειράζει!) και ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αρνάκι και από πάνω την τομάτα. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο φρέσκο δυόσμο που λειτουργεί περισσότερο
sintagespas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου