Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υλικά

* Για τη σφολιάτα:
* 280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.σ. ζάχαρη
* 2 κ.σ. μαργαρίνη
* 1 κ.γλ. ξερή μαγιά
* 150 ml χλιαρό γάλα (περίπου)
* 1/2 κ.γλ. αλάτι
* 100 γραμμ. βούτυρο
* 1 αυγό
* Για τη γέμιση:
* 100 γραμμ. σοκολάτα υγείας κομμένη σε κομμάτια

* Εκτέλεση


Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη μαγιά. Κάνουμε μια λακκούβα. Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα υλικά ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά πάνω στον πάγκο. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν είναι κοντά σε ζεστό σημείο θέλει περίπου 1 ώρα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο. Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πλάστη, περίπου 40x15 εκ. Ακουμπάμε το βούτυρο στη μέση του φύλλου. Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από το βούτυρο ώστε να το καλύψουμε καλά και πατάμε με τον πλάστη για να πάρει το σχήμα που είχε πριν (40x15). Τη διπλώνουμε στα τρία και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε για 15΄. Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο με τον πλάστη και γυρνώντας γωνία, τη διπλώνουμε ξανά στα τρία. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές, ξεκουράζοντας τη σφολιάτα για 15΄-20΄ στο ψυγείο κάθε φορά που τη διπλώνουμε. Αφού ξεκουράσουμε τη σφολιάτα μετά τα διπλώματά της, την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη περίπου 30x20 εκ.

Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια. Σύνολο θα έχουμε 12 κομμάτια ζύμης. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο ακουμπάμε ένα κομμάτι μακρόστενο σοκολάτα. Διπλώνουμε το φύλλο και κλείνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ακουμπάμε το κρουασάν με την ένωση προς τα κάτω και πατάμε τις άκρες ώστε να φυλακίσουμε τη σοκολάτα μέσα. Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Καλύπτουμε τα κρουασάν με μεμβράνη ή πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30΄, να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200οC. Αλείφουμε τα μίνι κρουασάν με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου