Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΚΟΚΤΕΪΛ

Ως καλοί οικοδεσπότες φροντίζουμε το κέφι να… ρέει άφθονο, σερβίροντας απλά κοκτέιλ που θα φτιάξουμε μόνοι μας.



Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να φτιάξουμε ένα επιτυχημένο κοκτέιλ, ούτε μεζούρες, σέικερ και άλλα εργαλεία. Αρκεί να έχουμε συνταγές μετρημένες και σωστές. Εμείς ρωτήσαμε φίλους και ειδικούς, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε πέντε από τα πιο εύκολα κοκτέιλ που θα πιείτε ποτέ, με ποτά που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι τους ή μπορούν εύκολα να βρουν ακόμη και στο σούπερ μάρκετ. Καθεμία συνταγή είναι υπολογισμένη για 1 ποτήρι, οπότε εσείς μπορείτε να αυξήσετε τη δόσολογία ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας. Το είδος του ποτηριού προσδιορίζεται σε κάθε συνταγή.



Αpple champagne

Γεμίζουμε ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/4 με λικέρ μήλο, απογεμίζουμε με σαμπάνια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και φετάκια από πράσινο μήλο, με τη φλούδα τους (προηγουμένως, έχουμε φροντίσει να τα πλύνουμε πολύ καλά). Ο αξεπέραστος συνδυασμός μήλου-κανέλας είναι ήδη δοκιμασμένος σε γλυκά όπως η μηλόπιτα.



Μαστίχα lemon drop

Γεμίζουμε ένα ποτήρι του νερού ή ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/3 με λικέρ μαστίχα, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και απογεμίζουμε το ποτήρι με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Είναι δροσερό, με απαλή γεύση και θα αρέσει και στις κυριές που δεν έχουν συνηθίσει σε σκληρά ποτά.



Kir Royal

Γεμίζουμε ένα μακρόστενο ποτήρι της σαμπάνιας κατά το 1/4 με λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο που βρίσκουμε σε κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ). Απογεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ροζέ σαμπάνια. Είναι ελαφρύ, γλυκόπιοτο και έχει βάση το κρασί που αρέσει στους περισσότερους.



Πηγή: gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου