Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΨΕΥΤΟΣΦΟΛΙΑΤΑ

Υλικά

* 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.σ. ξίδι
* 3 κ.σ. σπόρελαιο
* 1½ κ.γλ. αλάτι
* χλιαρό νερό περίπου 1 φλ. τσαγιού
* αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
* φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα (όχι λιωμένο)
* Για τη γέμιση:
* 300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
* 2 αυγά
* μπόλικο πιπέρι


* Εκτέλεση


Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Λίγο λίγο και ζυμώνοντας προσθέτουμε νερό. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 30΄ να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα κομμάτια όμοια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου. Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε με πινέλο με τρία φύλλα μαζί. Το πάνω φύλλο σε κάθε τριάδα δεν το αλείφουμε. Έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα τρεις τριάδες φύλλων. Τις βάζουμε σε δίσκο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20΄ να παγώσει το φυτικό βούτυρο ενδιάμεσα και να κάνει στρώσεις.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τις τρεις στοιβαγμένες τριάδες τρία μεγάλα φύλλα. Τα αφήνουμε για 10΄ στον πάγκο ελαφρά να τραβήξουν την υγρασία τους.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακρόστενες. Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγη γέμιση. Κλείνουμε σε ρολό τη λωρίδα και τη στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια -9 βγαίνουν- τα αραδειάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για 45΄-50΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου