Υλικά
Για τις πίτες
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-½ κουταλάκι αλάτι
-2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
-3 κουταλιές λάδι
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Για την γέμιση
-500 γρμ. κιμά
-2 κρεμμύδια
-4 ντομάτες ώριμες
-1 ματσάκι μαιντανό
-Αλάτι, πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
-1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
-Μπούκοβο προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά και την διαλύουμε με το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου ½ ώρα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά και την διαλύουμε με το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου ½ ώρα.
Παίρνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες που τα έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την πάπρικα και το μπούκοβο.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο όσο μπορούμε πιο λεπτά, περίπου σαν την αραβική πίτα.
Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε την πιτούλα και από επάνω στρώνουμε τον κιμά σε λεπτή στρώση ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της πίτας εκτός από τις άκρες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου με ½ ώρα.
Tip
Αλεύρι παίρνει λίγο περισσότερο από ½ κιλό. Γύρω γύρω ξεροψήνεται το ζυμαράκι ενώ στο κέντρο που πέφτει ο κιμάς είναι μαλακό από τα υγρά του κιμά,της ντομάτας και του κρεμμυδιού.
Βγαίνουν γύρω στις 8 πιτούλες. Ένα στραγγιστό γιαούρτι του πάει πολύ. Συνοδεύεται από παγωμένες μπύρες.
Αλεύρι παίρνει λίγο περισσότερο από ½ κιλό. Γύρω γύρω ξεροψήνεται το ζυμαράκι ενώ στο κέντρο που πέφτει ο κιμάς είναι μαλακό από τα υγρά του κιμά,της ντομάτας και του κρεμμυδιού.
Βγαίνουν γύρω στις 8 πιτούλες. Ένα στραγγιστό γιαούρτι του πάει πολύ. Συνοδεύεται από παγωμένες μπύρες.
angelascook.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου