Υλικά:
·
1 κιλό μπακαλιάρο
φιλέτο
Υλικά για το
κουρκούτι:
·
150
γραμμάρια κορν φλάουερ
·
300
γραμμάρια αλεύρι
·
620
γραμμάρια μπύρα
Υλικά για τη
σκορδαλιά:
·
650
γραμμάρια πατάτες βρασμένες
·
7
γραμμάρια αλάτι
·
17
γραμμάρια σκόρδο χωρίς φύτρα, ψιλοκομμένο
·
45
γραμμάρια μηλόξυδο
·
1
γραμμάριο πιπέρι
·
150
γραμμάρια ελαιόλαδο
Eκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το κορν φλάουερ, το αλεύρι και
ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε
αμέσως στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη κάθε
πλευρά.
Για τη σκορδαλιά:
Βάζουμε στο μπλέντερ να χτυπηθούν όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά
εκτός από το λάδι, το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο
topsyntages.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου