Υλικά:
- 12-14 φύλλα λαζάνια ανάμεικτα Primo Gusto
- 1 φλιτζ. καφέ λάδι
- 350 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1/2 κουτί ντοματοχυμό αραιωμένο με ένα ποτήρι κρασιού νερό
- 100 γραμ. μπριζόλα καπνιστή κομμένη σε κομματάκια
- 1 κονσέρβα μανιτάρια φέτες (400 γραμ.)
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 250 γραμ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
για τη μπεσαμέλ:
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 2 αβγά χτυπημένα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1 χούφτα από το τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε το λάδι με τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, νερό, κύβο, καπνιστό, μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 25 περίπου λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, προσθέτοντας τον κύβο, τα αβγά, μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 31x20. Χύνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στον πάτο και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια άσπρα, κιμά και τριμμένο τυρί.
- Μετά απλώνουμε μια στρώση λαζάνια με σπανάκι, μπεσαμέλ, κιμά, τριμμένο τυρί και πάλι μια στρώση λαζάνια.
- Τέλος, περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 180-190C για 40-45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου