Υλικά:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
Το φαγητό αυτό είναι μια παραλλαγή της συνταγής σουτζουκάκια σμυρναίικα αλλά πιο γρήγορη και πιο υγιεινή χωρίς όμως να χάσει την κλασική της γεύση!
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα και το αλεύρι.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί λάδι τόσο όσο θέλουμε να έχει το φαγητό μας.
Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα ψήνουμε στον φούρνο έως ότου να σχηματίσουν κρούστα. Μόλις ψηθούν γύρω γύρω ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο ακόμα κύμινο και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν!
Καλή σας όρεξη!
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου