- ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο .
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό.
- 3 ποτήρια ζάχαρη.
- 4 ποτήρια νερό.
- 1 φέτα λεμόνι.
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Οδηγίες
- Βράζουμε μαζί το νερό τη ζάχαρη και το λεμόνι που το αφαιρούμε μετά.
- Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι το λάδι και τα αμύγδαλα για λίγο. Ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και ανακατεύουμε γρήγορα ,χαμηλώνοντας την φωτιά, μέχρι να γίνει μιά πηχτή κρέμα.
- Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, τον σκεπάζουμε να φουσκώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδιαιτερότητα του χαλβά αυτουνού είναι το λίγο καβούρντισμα και γίνεται ανοιχτόχρωμος και ελαφρύς. Τα αμύγδαλα είναι ολόκληρα ,αν θέλετε τα κόβετε κομμάτια.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΦΑΝΙΔΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου