Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΧΑΛΒΑΣ



  • ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο .
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό.
  • 3 ποτήρια ζάχαρη.
  • 4 ποτήρια νερό.
  • 1 φέτα λεμόνι.
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε μαζί το νερό τη ζάχαρη και το λεμόνι που το αφαιρούμε μετά.
  2. Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι το λάδι και τα αμύγδαλα για λίγο. Ρίχνουμε μέσα το σιρόπι  και ανακατεύουμε γρήγορα ,χαμηλώνοντας την φωτιά, μέχρι να γίνει μιά πηχτή κρέμα.
  3. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, τον σκεπάζουμε να φουσκώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδιαιτερότητα του χαλβά αυτουνού είναι το λίγο καβούρντισμα και γίνεται ανοιχτόχρωμος και ελαφρύς. Τα αμύγδαλα είναι ολόκληρα ,αν θέλετε τα κόβετε κομμάτια.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΦΑΝΙΔΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου