photo: xaroula
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. κιμάς αρνίσιος
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
- 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κύμινο
- 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
- 4 πίτες
- Ελαιόλαδο
- 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1 κ.σ. σουμάκ (τούρκικο μπαχαρικό)
Πως το κάνουμε:
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακτεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20' περίπου.
- Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε).
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου