§
§
§
§
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗΣ
§
200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
§
35 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
§
1 αυγό και 1 ασπράδι
§
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
§
1 βανίλια
§
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
§
1 φακελάκι μαγιά ξερή η 12 γρ φρέσκια μαγιά
§
625 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις ( 2
και 1/2 κουπες )
§
1 κροκό με λίγο νερό αραιωμένο για το άλειμμα
§
λίγη άχνη για το πασπάλισμα
§
ΚΑΙ
§
10
κουταλιές σούπας γεμάτες- γεμάτες δεμένης καλά “κρέμα πατισερι” όποια εσείς
θέλετε συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την
μαγιά και περιμένουμε λίγο να αφρίσει. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε σε ένα
μπολ, προσθέτουμε το γαλα με την μαγια .το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, την
βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε μια κούπα από το αλεύρι
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι
και ζυμώνουμε με το χέρι πλέον και φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη χωρίς
να κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο
μπολ και την αφήνουμε για μια ώρα σκεπασμένη με μια σακούλα νάιλον η σελοφάν σε
θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί
Κάνουμε την ζύμη ένα ρολό την χωρίζουμε
σε 9-10 κομμάτια και
τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια, όχι
πολύ χοντρά 3-4 χιλιοστά
όπως της φωτογραφίας, και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γεμάτη από την
κρέμα μας. Γυρίζουμε το ζυμαράκι μας και καλύπτουμε την κρέμα, κλείνοντας την
με τα χέρια μας.
Κόβουμε την ζύμη μας με ένα μαχαίρι σε
λωρίδες όχι όμως μέχρι το τέλος της ζύμης όπως και στη φωτογραφία,
και γυρίζουμε ρολό και φτιάχνουμε το
μπουρεκάκι μας scones.Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα
αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου,
τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κροκό
αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας .
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη
άχνη.
Β)ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ
ΥΛΙΚΑ
1ΑΥΓΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΛΙΤΡΑ ΓΑΛΑ
ΦΡΕΣΚΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ,ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ,ΚΑΙ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ
ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ,ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΗΣΕΙ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ
συνταγη ΕΛΕΝΗ ΝΤΑΜΠΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου