Υλικά:
4 αυγά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 λουκάνικο τσορίθο * 200 γρ.
Χυμό από μισό λεμόνι
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Πηγή: lovecooking.gr
4 αυγά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 λουκάνικο τσορίθο * 200 γρ.
Χυμό από μισό λεμόνι
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
4 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα τηγάνι με νερό που βράζει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε και τις αφήνουμε μέσα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το τσορίθο μαζί με τις γλυκοπατάτες, τα κουνάμε απαλά και μετά από 2 λεπτά τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Γυρίζουμε από όλες τις πλευρές τις φετούλες του λουκάνικου μέχρι να βγάλει το χαρακτηριστικό κόκκινο λάδι του.
- Βάζουμε το λουκάνικο στο μπολ αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
- Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τη γλυκοπατάτα, τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα ντοματίνια, το λουκάνικο και την πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με το ζεστό ντρέσινγκ.
- Καλή όρεξη!
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου