ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
1/2 χοιρινό ψαχνό κρέας
3 κυδώνια
20 ξερά δαμάσκηνα
1 κρεμμύδι μέτριο
2 φλυτζάνια λάδι
1/2 κουταλάκι κανέλα
4-5 γαρύφαλλα
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 ποτήρι κρασί ξηρό κόκκινο
EKTELESJH
Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα. Τα κόβετε στη μέση και τα βάζετε στο τηγάνι με ένα φλυτζάνι λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζετε σε μια πιατέλα.
Στην άλλη κατσαρόλα ροδίζετε το χοιρινό .
Μετά σωτάρετε το κρεμμύδι, τα σβήνετε με το κρασί, προσθέστε τα μπαχαρικά και το βράζετε για 1/2 ώρα.
Μετά ρίχνετε τον πελτέ και τα δαμάσκηνα με 1 ποτήρι νερό.
Πρός το τέλος ρίχνετε κια τα κυδώνια και τα σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Διαβάστε περισότερο: Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoirino-me-kidonia-kai-damaskina.html#ixzz28DgkT62E
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου