Υλικά:
250 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
1 κεφάλι ολόκληρο σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια.
- Τα βράζουμε για 20 λεπτά, πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το κεφάλι του σκόρδου τυλιγμένο σ' ένα αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180° C να ψηθεί για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε το σκόρδο να κρυώσει, το καθαρίζουμε και βάζουμε και τις σκελίδες στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές.
- Σερβίρουμε σε μπολ και αλείφουμε στο ψητό ψωμί.
Πηγή: lovecooking.gr
mmmmmmmmmmmm
ΑπάντησηΔιαγραφή