ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αμύγδαλα
1 φλ. καρυδόψυχα
250 γρ. δαμάσκηνα
125 γρ. βούτυρο
350 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα αμύγδαλα σε τηγάνι να καβουρδιστούν και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε επίσης την καρυδόψυχα σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα. Ανακατεύετε μαζί τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα. Βάζετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει και την ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά δηλ. το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα.
Αφού το μίγμα ανακατευτεί καλά το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη και δημιουργείτε 3 μπαστουνάκια, τα οποία τυλίγετε μέσα σε αλουμινόχαρτο αφού το έχετε βουτυρώσει πριν. Βάζετε τα μπαστούνια στο ψυγείο και την επομένη αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και κόβετε σε ροδέλες με πάχος 1 εκατοστό. Κάθε ροδέλα την κόβετε στη μέση ώστε να σχηματιστεί το μισοφέγγαρο σχήμα που έχουν οι καριόκες.
Μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και να τις βουτήξετε έτσι ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου