Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΥΡΡΩΝ



Υλικά (3-4 μερίδες)
400γρ. Συρών
3 ποτήρια νερό περίπου βρασμένο και αλατισμένο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2σκ. Σκόρδο
100ml νερό βρύσης
100-150 γρ. αγελαδινό βούτυρο





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραδιάζουμε τα σύρων σε ένα ταψάκι περιχύνουμε με το νερό μέχρι να σκεπαστούν. Τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κάνουμε την σως. Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι. Χτυπάμε γιαούρτι νερό και σκόρδο να γίνουν μια λεπτή κρέμα. Ρίχνουμε το μισό βούτυρο πάνω από το συρών απλώνουμε τη κρέμα και ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
 —

πηγη ΔΡΑΜΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου