500 γρ ριγκατόνι
250 γρ λιαστές τομάτες από κονσέρβα με ελαιόλαδο και μυρωδικά, στραγγισμένες και διατηρώντας 1 κουταλιά από το λάδι
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα των 850 γρ τοματάκια κομμένα
1/2 φλιτζ ελιές καλαματιανές, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 φλιτζ βασιλικός φρέσκος
120 γρ τυρί φέτα κομματιασμένο
60 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι που φυλάξαμε από τις λιαστές τομάτες σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, τα κομμένα τοματάκια και το υγρό τους και τις ελιές και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, περίπου για 4 λεπτά. Βάζουμε το βασιλικό και ρίχνουμε ανακατεύοντας και τα δυο τυριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
3. Βάζουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου