Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΠΡΙΚΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ




ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)

1,5 kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση 
2 κ.γ. φρεσκοτριμμμένο πιπέρι (προτιμώ μύλο Anatoli)
2 κ.σ. πάπρικα γλυκειά
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
ή
2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2 κ.γ. μπαχαρικό μιξ για κρέας από τα ΑΒ Βασιλόπουλος (προαιρετικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό βιολογικό 
4 πιπεριές φλωρίνης κόκκινες

για τη σάλτσα παπρικάζ:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κ.σ. πάπρικα
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (προτιμώ μύλο Anatoli)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα φιλετάκια.

Σε ένα μπωλ τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

Κόβουμε σε λωρίδες τα λαχανικά μας, και πολτοποιούμε το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελάχιστο ελαιόλαδο και ανοίγουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.

Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, σε χαμηλή θερμοκρασία για 5' μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και κατόπιν ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό.


Κατόπιν, ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιλετάκια.

Τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές, να έχουν ροδοκοκκινήσει (όχι να καούν)....

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Υπολογίζουμε περίπου 8 λεπτά της ώρας να ψηθούν από κάθε πλευρά τα φιλετάκια. (τα θέλουμε ζουμερά όχι στεγνωμένα από το υπερβολικό ψήσιμο)

Φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμάκι στο τηγάνι.

Μόλις κλείσουμε το ένα τέταρτο ψήσιμο, και έχουμε βεβαιώσει πως είναι ψημένα μέχρι μέσα τα φιλετάκια μας, τα αφαιρούμε από το τηγάνι, χωρίς να πειράξουμε το ζουμάκι.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το τηγάνι επάνω.

Αμέσως, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το γιαούρτι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.

Το φέρνουμε 5-6 "βόλτες" με τη σπάτουλα στο τηγάνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε τα φιλετάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλύσουν και το σερβίρουμε ζεστό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου