Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΑΪΒΑΛΙΩΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ




Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7΄-8΄. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, προσθέτουμε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για περίπου 25΄ στους 180°C. Όπως τους βγάζουμε καυτούς, τους αχνίζουμε, για να κολλήσει η άχνη πάνω τους, με απαλές κινήσεις, γιατί είναι αφράτοι και σπάνε.

Υλικά

    600 γραμμ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
    600 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή φυτικό λίπος
    2 κρόκοι αυγών
    200 γραμμ. άχνη ζάχαρη
    900 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
    1 φλ. ελληνικού καφέ κονιάκ
    άχνη για το πασπάλισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου