Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 μεγαλούτσικα  χοιρινά κότσια
2 μεγάλα  σέλινα
6 μεγάλα πράσα
4 κρεμμύδια
1 μαρούλι
λάδι
αλάτι-πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
3 λεμόνια 
3 κύβους λαχανικών διαλυμένους σε ζεστό νερό

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας καλά. 
Κόβουμε τον σέλινο σε κομμάτια και τον βάζουμε στην γάστρα.
Σειρά έχουν τα πράσα και τα κρεμμύδια κομμένα σε χονδρά κομμάτια και το μαρούλι.

Βάζουμε τα κότσια, καλά  πλυμένα.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι ( όχι πολύ γιατί τα κότσια έχουν λίπος).
Προσθέτουμε το κόκκινο γλυκοπίπερο και τούς κύβους μας διαλυμένους σε ζεστό νερό .
Τα υγρά μας να φτάνουν μέχρι την μέση της γάστρας.

Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200 C για 2 ώρες περίπου .

Μετά μπορείτε να ανοίξετε την γάστρα  και να το βαλετε ξανά στον φούρνο για να
πάρουν τα κότσια χρώμα.

Εμείς βάλαμε στον φούρνο και μερικές πατάτες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο με το φλούδι.
Τις είχαμε πλύνει πολύ καλά πρώτα.
Πήραμε λίγο βούτυρο ( μισό φλυτζανι) ρίξαμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
μαιντανό,αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και χυμό λεμονιού ..
Αναμείξαμε  καλά και το σερβίραμε πάνω στις ψητές μας πατάτες όταν βγήκαν καυτές
από τον φούρνο σαν συνοδευτικό με το χοιρινό μας.

ΣΥΝΑΤΓΗ COOKYCOOK 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου