Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ



Eftychia Georgoulia
Eftychia Georgoulia το διάβασαν
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο με τα φύλλα του
  • 1σελινόριζα μικρή
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο Αλτις
για το αβγολέμονο:
  • 2αβγά
  • 2λεμόνια
  • λίγο αλεύρι
  • λίγο ζωμό από το βραστό μας
ΕκτέλεσηΚόβουμε το σέλινο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να αχνίσει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα καρότα. Κόβουμε μια φέτα σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την ψιλοκόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να το αρωματίσουν. Σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και τη σελινόριζα. Ακολουθεί το κρέας. Τα αφήνουμε με λίγο νερό, αν χρειαστεί, 1-2 λεπτά και τα αδειάζουμε αμέσως μετά στην κατσαρόλα με το σέλινο που αχνίζει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο νερό - αν χρειαστεί και πάλι - και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
 Όταν είναι έτοιμο, προχωράμε στο αβγολέμονο. Βάζουμε σε ένα ποτήρι κρύο νερό και διαλύουμε το αλεύρι. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζωμό και το αδειάζουμε σε ένα κατσαρόλι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά ολόκληρα και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Μόλις δέσουν, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλευρόνερο,  εξακολουθώντας να ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, στίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αβγά στον ζωμό που έχουμε κρατήσει από το κρέας, ενώ συνεχίζουμε απαλά-απαλά το ανακάτεμα για να μη μας κόψει το αβγό.
Βάζουμε το αβγολέμονο στη φωτιά και το ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε το χοιρινό μας με σάλτσα αυγολέμονο.
Yahoo !news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου