Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


Υλικά
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
Εκτέλεση:
  • Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέστε τους κρόκους των αβγών με τη μαστίχα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέστε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπήστε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίξτε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ'ένα πιρούνι.
  • Αλείψτε την πίτα με αβγό και στολίστε τη με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
Εεεπ! Και μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί!
greekcook.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου