Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ


  •  
  •  2 κιλά ψάρια και θαλασσινά ανάμικτα της αρεσκείας σας (π.χ. 3 - 4 μεγάλες γαρίδες, καραβίδες, γλώσσα, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο, λαβράκια, σφυρίδα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ρίζες σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μερίδα σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο κλασικό
  • μια πρέζα σαφράν
  • αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθάρισε τα ψάρια και τα θαλασσινά και άφησε τα κατά μέρος. Καθάρισε τα λαχανικά.
  • 2Βάλε τα λαχανικά με το λάδι
    , αλάτι – πιπέρι, τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και 5 - 6 φλιτζάνια νερό σε κατσαρόλα και βράσε τα σε χαμηλή φωτιά ώσπου τα λαχανικά σχεδόν να λιώσουν.
  • 3Βάλε τα ψάρια πρώτα και προς το τέλος τις γαρίδες ή καραβίδες και άφησε τα να σιγοβράσουν στη φωτιά 20 λεπτά περίπου. Βγάλε τα ψάρια και σούρωσε σε ψιλό σουρωτήρι το ζουμί.
  • 4Ρίξε το ζουμί πάλι στην κατσαρόλα. Καθάρισε πολύ προσεχτικά τα ψάρια από τα κόκαλα, τις γαρίδες και καραβίδες από τα κελύφη τους. Κόψε τα ψάρια και τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και ξαναβαλε τα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Τρίψε το σαφράν και πρόσθεσέ το στη σούπα μαζί με λίγο χυμό λεμονιού,ΠΗΓΗ UCCOK 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου