Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ






  • 1/2 χοιρινό ψαχνό κρέας
  • 3 κυδώνια
  • 20 ξερά δαμάσκηνα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 4-5 γαρύφαλλα
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ποτήρι κρασί ξηρό κόκκινο


  • EKTELESJH


  • Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα. Τα κόβετε στη μέση και τα βάζετε στο τηγάνι με ένα φλυτζάνι λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζετε σε μια πιατέλα.
  • Στην άλλη κατσαρόλα ροδίζετε το χοιρινό .
  • Μετά σωτάρετε το κρεμμύδι, τα σβήνετε με το κρασί, προσθέστε τα μπαχαρικά και το βράζετε για 1/2 ώρα.
  • Μετά ρίχνετε τον πελτέ και τα δαμάσκηνα με 1 ποτήρι νερό.
  • Πρός το τέλος ρίχνετε κια τα κυδώνια και τα σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.


  • Διαβάστε περισότερο: Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoirino-me-kidonia-kai-damaskina.html#ixzz28DgkT62E

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου