Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙ




ΥΛΙΚΑ

3 βάσεις τούρτας βανίλια
1 βαζάκι γλυκό μανταρίνι
10 κουταλιές σούπας κόρν φλάουερ
4 κουταλιές βούτυρο
1,1/2 κούπες χυμό λεμόνι & μισή κούπα νερό
1 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κούπες κρέμα γάλακτος Arla
3 οικογενειακές συσκευασίες γκαρνί γιώτης
1 κουταλάκι κρεμόριο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε σιγανή φωτιά  λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κόρν φλάουερ. Ανακατέψτε και ρίξτε το ξύσμα. Ρίξτε σταδιακά τον χυμό και το νερό. Προσθέστε την ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η κρέμα... και να σφίξει..Εχει έντονη ξινή λεμονάτη  γεύση.. Αφήστε την να κρυώσει. Χτυπήστε στο μίξερ το γκαρνί(3 οικ συσκ). .με τα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος και το κρεμόριο. Προσθέστε στο μίξερ χτυπώντας δυνατά την κρέμα λεμονιού κουταλιά-κουταλιά.. Αρχίστε το στρώσιμο.. Επικαλύψτε την τούρτα με την κρέμα λεμονιού. Θα χρειαστείτε λίγη λευκή σαντιγί για να φτιάξετε τις ροζέτες .

ΠΗΓΗ - ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου