Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


·                            
·                           

ΥΛΙΚΑ
·                             
·                            5-6 Μήλα ανάλογα το μέγεθος
·                            Αρκετή κανέλα
·                            3/4 ποτήρι ζάχαρη
·                            150 γρ βούτυρο φυτικό
·                            1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
·                            λίγο κονιάκ
Για το παντεσπάνι
·                            4 αυγά χωρισμένα
·                            1 ποτήρι αλεύρι
·                            1 ποτήρι ζάχαρη
·                            10 γρ μπέικιν πάουντερ
·                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε τη φλούδα από τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια εσωτερικά δίχως να κόψουμε στη μέση τα μήλα. Έπειτα κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι. Βουτάμε τις φέτες στο χυμό λεμονιού και βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x35 περίπου. τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού που περίσεψε. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κοματάκια τα βάζουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 180c για μισή ώρα περίπου. τυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε με τα αυγά και τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα.Τα μήλα έχουν ψηθεί όταν μπορούμε εύκολα να τα τρυπήσουμε με ένα πηρούνι.
 Ρίχνουμε το υλικό μας πάνω από τα ψημένα μήλα.
Ψήνουμε για περίπου 25΄ (Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα).
Όταν το γλυκό μας κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου