Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ




http://newpost.gr/post/161939/i-eykoli-syntagi/ 


Υλικά:


250 γρ. μέτρια λευκά φασόλια
1 κεφάλι ολόκληρο σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
  1. Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια.
  2. Τα βράζουμε για 20 λεπτά, πετάμε το νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  4. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το κεφάλι του σκόρδου τυλιγμένο σ' ένα αλουμινόχαρτο, στο φούρνο στους 180° C να ψηθεί για 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το σκόρδο να κρυώσει, το καθαρίζουμε και βάζουμε και τις σκελίδες στο μπλέντερ.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να γίνουν πουρές.
  7. Σερβίρουμε σε μπολ και αλείφουμε στο ψητό ψωμί.

Πηγή: lovecooking.gr 

1 σχόλιο: