Υλικά:
Εαν θελετε περισσοτερη/λιγοτερη κρεμα ακολουθειτε τους παρακατω κανονες:
Καλη ορεξη.
greekcook.gr
- 1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
- 6 ποτηρια γαλα.
- 12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ
- 18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
- 2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
- λιγο ακομα βουτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
- 4-5 αυγα (γιατι ολα τα αυγα δεν ειναι ιδια)
- λιγο κανελα
- κανελα και αχνη για στολισμα
Εαν θελετε περισσοτερη/λιγοτερη κρεμα ακολουθειτε τους παρακατω κανονες:
- Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 2 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ.
- Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 3 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
- Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
- Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
- Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
- Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
- Βαζουμε την κανελα.
- Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
- Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
- Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
- Βουτυρωνουμε το ταψι. Βαζουμε ενα φυλλο. Το βουτυρωνουμε.
- Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να εχουμε 4 βουτυρωμενα φυλλα.
- βαζουμε την κρεμα.
- Βαζουμε αλλα 4 βουτυρωμενα φυλλα.
- Το βαζουμε στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να ροδισει το πανω φυλλο.
- Το βγαζουμε
- Με το καλο μας χερι (αυτο που γραφουμε, κανουμε το σταυρο μας) πιανουμε την αχνη ζαχαρη και με το αλλο την κανελα. Με διαδοχικες κινησεις καρατε κιντ (WAX-ON / WAX-OFF) βαζουμε την τελευταια πινελια στο εργο τεχνης.
Καλη ορεξη.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου