Υλικά:
greekcook.gr
- 350-400 γραμμάρια ψωμί
- 500 γραμμάρια βοδινό και 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (αφαιρέστε την φύτρα για να μην είναι βαρύ)
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- Αλάτι κατά βούληση (σίγουρα μια κουταλιά στο κιμά μέσα)
- 1 κουταλιά ξύδι
- 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κουτιά ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Λίγη ζάχαρη αν είναι ξινή η σάλτσα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αβγά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
- Μουλιάζετε το ψωμί και κατόπιν αφαιρείτε την κόρα.
- Ζυμώνετε το κιμά μαζί με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι το μαϊντανό, το πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Πλάθετε μικρά σουτζουκάκια και τα περνάτε από ένα πιάτο με αλεύρι (αλευρώνετε ελαφρά).
- Σε καλής ποιότητας ελαιόλαδο τηγανίζετε τα σουτζουκάκια και τα βγάζετε από την κατσαρόλα.
- Ενώ καιει το λαδί, μαραίνετε λίγο το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε.
- Στη συνεχεία ρίχνετε μέσα τα σουτζουκάκια και σε χαμηλή φωτιά τα ψήνετε μέχρι να μελώσουν και να δέσει η σάλτσα.
- Φτιάχνετε ένα πουρέ πατάτας (είτε δικό σας, είτε έτοιμο σε σκόνη) και μόλις είναι έτοιμος ανακατεύετε μια γεμάτη κουταλιά φρέσκο βούτυρο για να αρωματιστεί.
- Σερβίρετε 4 σουτζουκάκια στο κέντρο ενός πιάτου, απλώνετε γύρω-γύρω πουρέ και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικη σάλτσα.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου