Υλικά:
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Αν δεν το θέλετε τόσο καυτερό, ας μην ρίξετε την καυτερή πιπερίτσα.
greekcook.gr
- ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο Καλαμάτας αν βρείτε ή άλλο χωριάτικο απαραιτήτως όμως πικάντικο
- ½ κιλό ή λίγο παραπάνω πιπεριές πράσινες κέρατα (μακρόστενες)
- 1 pummaro (ίσως και λίγο παραπάνω θα δείτε και με το μάτι ρίχνοντάς το)
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη ή φρέσκια από τη γλαστρούλα μας
- Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.
- Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και αλμυρό.
- Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με ένα πηρουνάκι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Αν δεν το θέλετε τόσο καυτερό, ας μην ρίξετε την καυτερή πιπερίτσα.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου