Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ

Υλικά:
  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο Καλαμάτας αν βρείτε ή άλλο χωριάτικο απαραιτήτως όμως πικάντικο
  • ½ κιλό ή λίγο παραπάνω πιπεριές πράσινες κέρατα (μακρόστενες)
  • 1 pummaro (ίσως και λίγο παραπάνω θα δείτε και με το μάτι ρίχνοντάς το)
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη ή φρέσκια από τη γλαστρούλα μας
Εκτέλεση:
  • Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.
  • Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.
  • Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και αλμυρό.
  • Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με ένα πηρουνάκι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα βγάζοντάς το από την κατσαρόλα με σπάτουλα σιγά σιγά για να μην χαλάσουν οι στρώσεις.

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Αν δεν το θέλετε τόσο καυτερό, ας μην ρίξετε την καυτερή πιπερίτσα.
greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου