ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κιμά
2 φέτες ψωμί μόνο την ψύχα
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρόκος αυγού
μαύρο πιπέρι, μπούκοβο, αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500 γραμμάρια αλεύρι
1 κ.σ. μαγιά (υγρή ή ξηρή μαγιά)
1 κ.γ. αλάτι
όσο νερό σηκώσει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
2 κουτάλια φαγητού βούτυρο
1 κουταλιά φαγητού σάλτσα
1/2 ποτήρι του τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
μπούκοβο ανάλογα με την διάθεση
γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε χλιαρό νερό λιώνουμε την μαγιά, βάζοντας αλάτι και αλεύρι και κάνουμε ζύμη.Στη συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μια ώρα περίπου να φουσκώσει.Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν ζύμη , μπορούν να την προμηθευτούν.Μετά κόβουμε την ζύμη σε σχήμα περίπου αυγού και την ανοίγουμε με το μπλάστρι.Μετά φτιάχνουμε τους κεφτέδες, τους δίνουμε σχήμα στενόμακρο και τις τηγανίζουμε.Μετά τοποθετούμε κάθε κεφτέ μέσα στη ζύμη που ανοίξαμε και το κάνουμε ρολό, αφού πρώτα ψήσουμε το ζυμάρι στον φούρνο.Μετά βάζουμε από πάνω αλάτι, γιαούρτι, σάλτσα και σως και είναι έτοιμο.
500 γραμμάρια κιμά
2 φέτες ψωμί μόνο την ψύχα
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρόκος αυγού
μαύρο πιπέρι, μπούκοβο, αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
500 γραμμάρια αλεύρι
1 κ.σ. μαγιά (υγρή ή ξηρή μαγιά)
1 κ.γ. αλάτι
όσο νερό σηκώσει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
2 κουτάλια φαγητού βούτυρο
1 κουταλιά φαγητού σάλτσα
1/2 ποτήρι του τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι
μπούκοβο ανάλογα με την διάθεση
γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε χλιαρό νερό λιώνουμε την μαγιά, βάζοντας αλάτι και αλεύρι και κάνουμε ζύμη.Στη συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μια ώρα περίπου να φουσκώσει.Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν ζύμη , μπορούν να την προμηθευτούν.Μετά κόβουμε την ζύμη σε σχήμα περίπου αυγού και την ανοίγουμε με το μπλάστρι.Μετά φτιάχνουμε τους κεφτέδες, τους δίνουμε σχήμα στενόμακρο και τις τηγανίζουμε.Μετά τοποθετούμε κάθε κεφτέ μέσα στη ζύμη που ανοίξαμε και το κάνουμε ρολό, αφού πρώτα ψήσουμε το ζυμάρι στον φούρνο.Μετά βάζουμε από πάνω αλάτι, γιαούρτι, σάλτσα και σως και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου