ΜΑΝΤΙ = ζυμαρικό , μαντίκι ΚΡΟΣΣΙΑ=στρώματα,λωρίδες
ΥΛΙΚΑ
1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι
1 αυγό,αλάτι και αρκετό νερό
400 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου
ΣΩΣ
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουτάλι φαγητού σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά κάνουμε ζύμη. Μετά από 15 λεπτά ξεκούρασης της ζύμης, κάνουμε με αυτήν φύλλο, όχι πολύ λεπτό και το αλευρώνουμε καλά. Το φύλλο που ανοίξαμε, το διπλώνουμε, έτσι ώστε το πάχος του να φθάσει περίπου τα έξι (6) εκατοστά και το κόβουμε σε λωρίδες.Τις λωρίδες τις ξανακόβουμε στη μέση και αφού ρίξουμε από πάνω τους ξύδι, τις βάζουμε σε ταψί, το οποίο εν συνεχεία το βάζουμε στον φούρνο, έτσι ώστε οι λωρίδες να ροδίσουν.Μετά βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεφτίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόζουμο στο ταψί που έχουμε τις λωρίδες της ζύμης, μέχρις ότου αυτές σκεπαστούν με τον ζωμό.Μετά σκεπάζουμε το ταψί, το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να φύγει το νερό και να μαλακώσουν οι λωρίδες.Βγάζουμε από τον φούρνο τις λωρίδες και ρίχνουμε επάνω τους το ξεφτισμένο κοτόπουλο.Από πάνω προσθέτουμε την σως που είχαμε κάνει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η ζύμη μας βγει παραπάνω, μπορούμε να κάνουμε χερίσια μακαρόνια.
ΥΛΙΚΑ
1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι
1 αυγό,αλάτι και αρκετό νερό
400 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου
ΣΩΣ
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουτάλι φαγητού σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά κάνουμε ζύμη. Μετά από 15 λεπτά ξεκούρασης της ζύμης, κάνουμε με αυτήν φύλλο, όχι πολύ λεπτό και το αλευρώνουμε καλά. Το φύλλο που ανοίξαμε, το διπλώνουμε, έτσι ώστε το πάχος του να φθάσει περίπου τα έξι (6) εκατοστά και το κόβουμε σε λωρίδες.Τις λωρίδες τις ξανακόβουμε στη μέση και αφού ρίξουμε από πάνω τους ξύδι, τις βάζουμε σε ταψί, το οποίο εν συνεχεία το βάζουμε στον φούρνο, έτσι ώστε οι λωρίδες να ροδίσουν.Μετά βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεφτίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόζουμο στο ταψί που έχουμε τις λωρίδες της ζύμης, μέχρις ότου αυτές σκεπαστούν με τον ζωμό.Μετά σκεπάζουμε το ταψί, το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να φύγει το νερό και να μαλακώσουν οι λωρίδες.Βγάζουμε από τον φούρνο τις λωρίδες και ρίχνουμε επάνω τους το ξεφτισμένο κοτόπουλο.Από πάνω προσθέτουμε την σως που είχαμε κάνει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η ζύμη μας βγει παραπάνω, μπορούμε να κάνουμε χερίσια μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου