Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ




Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.

Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄. Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.

Υλικά

    1 ποτήρι λάδι
    1 ποτήρι μπίρα
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 κ.γλ. σόδα
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    αλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)
    Για το σιρόπι:
    1 ποτήρι μέλι
    2 ποτήρια νερό
    Για το γαρνίρισμα:
    καρύδια, μέτρια κοπανισμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου