Υλικά
200 γραμμάρια κανελόνια
400 γραμμάρια σπανάκι
500 γραμμάρια ανθότυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι
βασιλικό
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύοντας κατά διαστήματα περιμένουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά που θα βγάλει. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ανθότυρο που έχουμε περάσει από τον τρίφτη και τη φέτα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε το ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, βράζουμε τη ντομάτα με το σκόρδο, το λάδι, τον πελτέ, τη ζάχαρη, λίγο νερό και αλατοπίπερο για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα εβαπορέ και βασιλικό ανακατεύοντας καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Στα 30 λεπτά πασπαλίζουμε το φαγητό με τη γραβιέρα και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά, ώστε να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου