Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΥΔΑΤΗ



Υλικά
    250 γραμμ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    5 αυγά
    2 πορτοκάλια (χυμός)
    2 πορτοκάλια (ξύσμα)
    1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
    1½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
    1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
    500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 πρέζα αλάτι
    ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.
2. Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες. 
3. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί –το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει– με λαδόκολλα).
4. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη. 
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Υahoo! news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου