ΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΥΛΙΚΑ
1ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
200ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
5 ΑΥΓΑ ΦΡΕΣΚΑ
2ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ
5 ΑΥΓΑ ΦΡΕΣΚΑ
2ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ
1ΚΟΥΤ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΟ
1ΚΟΥΤ ΜΑΣΤΙΧΑ
1/2 ΚΟΤ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
...
1ΚΟΥΤ ΜΑΣΤΙΧΑ
1/2 ΚΟΤ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
2ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ
...
1/2ΚΟΥΤ ΓΛΥΚ ΑΛΑΤΙ
2ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ
500ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοσκινιζουμε σε ενα
μεγαλο μπολ το αλευρι και προσθετουμε την μαγια και το γαριφαλο.Προσθετουμε το
γαλα και ζυμωνουμε σιγα σιγα.Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα και στην συνεχεια το
βουτυρο λιωμενο,συνεχιζουμε το ζυμωμα.Στην συνεχεια το μαχλεπι,την ζαχαρη,την μαστιχα
και το αλατι.Συνεχιζουμε το ζυμωμα μεχρι να σχηματιστει μια πολλη λεια ζυμη και
να μην κολλαει το ζυμαρι απο τα τοιχωματα τησ λεκανης.Σκεπαζουμε με μια καθαρη
πετσετα και το αφηνουμε να διπλασιαστει σε ενα ζεστο μερος.Περιπου για 2
ωρες.Ζυμωνουμε ξανα και φτιαχνουμε μια στρογγυλη ζυμη.Την τοποθετουμε σε μια
βουτυρωμενη λαμαρινα,την σκεπαζουμε παλι και τηνν αφηνουμε να φουσκωσει για
αλλα 20 λεπτα.Την αλειφουμε με ενα αυγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε
σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα στους 160 βαθμους.Α ν δουμε οτι αρπαζει η
βασιλοπιτα την σκεπαζουμε με ενα αλουμινοχαρτο και συνεχιζουμε το ψησιμο.ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΕΙΝΑΙ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ-ΤΣΟΥΡΕΚΙ!!!!!
mageirebontasstospitimas.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου