ΥΛΙΚΑ
) Βράζουμε τα κάστανα να μαλακώσουν και όταν κρυώσουν λίγο τα
ξεφλουδίζουμε ). Βάζουμε τα κάστανα μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπλέντερ και τα
κάνουμε πουρέ Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, να φτάσει τους 40°.
Αφήνουμε
την σοκολάτα να κρυώσει λίγο και να πάει στους 35° και ανακατεύουμε με το
βούτυρο (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και την υπόλοιπη ζάχαρη
Σε μεγάλο
μπολ ανακατεύουμε τα δύο αυτά μίγματα μέχρι να γίνουν μια νόστιμη, ομοιόμορφη
μάζα
Αδειάζουμε τη μάζα αυτή στο κέντρο μιας λαδόκολας. Το τυλίγουμε,
πλάθοντάς το ταυτόχρονα να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
Όταν το πετύχουμε, το βάζουμε όπως είναι στο
ψυγείο για να σφίξει ο κορμός. 7Τον
βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι του κάνουμε κάθετες γραμμές. Μετά το
στολίζουμε από πάνω με ό,τι θέλουμε (κερασάκια, σαντιγύ κλπ) και πασπαλίζουμε
με άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου