Υλικά
greekcook.gr
- 400 γραμ. ζάχαρη
- 300 γραμ. μαλακό βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 αυγό χτυπημένο
- ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
- Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέστε τους κρόκους των αβγών με τη μαστίχα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπήστε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίξτε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Βουτυρώστε ένα ταψί και βάλτε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ'ένα πιρούνι.
- Αλείψτε την πίτα με αβγό και στολίστε τη με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου