Βράζουμε το κρέας με το θυμάρι και λίγο νερό σε βαριά κατσαρόλα και μετά από 30΄ ρίχνουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μία ώρα, προσέχοντας να υπάρχει πάντα λίγο υγρό. Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια το σκόρδο. Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
Σβήνουμε με την ντομάτα και το ξίδι. Περιχύνουμε το κρέας με όλη τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για άλλα 30΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα σε μισές τηγανισμένες μελιτζάνες.
Υλικά
750 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γραμμ. κοκκάρι καθαρισμένο (κρεμμύδι)
6-8 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
2 κ. γλ. θυμάρι
10 κόκκοι πιπέρι ή μπαχάρι
1 κ. γλ. κύμινο σκόνη
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 φύλλα δάφνης
2-3 κόκκους μαστίχας, κοπανισμένους με λίγο αλάτι
2 κ. σ. ξίδι
1 ποτηράκι λάδι
αλάτι
Σβήνουμε με την ντομάτα και το ξίδι. Περιχύνουμε το κρέας με όλη τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για άλλα 30΄, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Μπορούμε να το σερβίρουμε μέσα σε μισές τηγανισμένες μελιτζάνες.
Υλικά
750 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γραμμ. κοκκάρι καθαρισμένο (κρεμμύδι)
6-8 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
2 κ. γλ. θυμάρι
10 κόκκοι πιπέρι ή μπαχάρι
1 κ. γλ. κύμινο σκόνη
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 φύλλα δάφνης
2-3 κόκκους μαστίχας, κοπανισμένους με λίγο αλάτι
2 κ. σ. ξίδι
1 ποτηράκι λάδι
αλάτι
Yahoo!news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου