Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε το ζωμό μαζί με τη ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι για να πάρουν μία βράση.
- Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σέλερυ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα ντομάτας-ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του.
- Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά ανακατεύοντας σποραδικά.
- Ακολούθως προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σε μικρές ποσότητες και μόνο αφού έχει απορροφηθεί από το ριζότο, τα προηγούμενα υγρά.
- Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα πιάτα μας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου