Υλικά:
1200 γρ. κρέας ποντίκι ή κιλότο (προτιμήστε το) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1,5 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. κρασί λευκό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Λίγη κανέλα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
- Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέσα στο ζουμάκι.
- Σταδιακά συμπληρώνουμε νερό γιατί θα το χρειαστούμε μιας και μέσα στη σάλτσα θα ψηθεί το κριθαράκι μας. Για να υπολογίσετε το πόσο ζουμί χρειάζεστε υπολογίστε πως χρειάζεται περίπου 1 φλ. κριθαράκι σε 2,5 φλ. σάλτσα.
- Μεταφέρουμε σε γάστρα, πυρέξ ή ταψί το κρέας με τα υγρά του και ρίχνουμε το κριθαράκι με τρόπο τέτοιο ώστε η σάλτσα να το σκεπάζει.
- Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Στο μισάωρο ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και ρίχνουμε το βούτυρο. Βλέπουμε αν χρειάζεται και συμπληρώνουμε νερό.
- Ψήνουμε ακόμα μισή ώρα.
- Μόλις σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί.
Πηγή: lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου