Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ




i-syntagi-tis-imeras 


Υλικά:


1200 γρ. κρέας ποντίκι ή κιλότο (προτιμήστε το) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1,5 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. κρασί λευκό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Λίγη κανέλα
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση:


  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  4. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέσα στο ζουμάκι.
  5. Σταδιακά συμπληρώνουμε νερό γιατί θα το χρειαστούμε μιας και μέσα στη σάλτσα θα ψηθεί το κριθαράκι μας. Για να υπολογίσετε το πόσο ζουμί χρειάζεστε υπολογίστε πως χρειάζεται περίπου 1 φλ. κριθαράκι σε 2,5 φλ. σάλτσα.
  6. Μεταφέρουμε σε γάστρα, πυρέξ ή ταψί το κρέας με τα υγρά του και ρίχνουμε το κριθαράκι με τρόπο τέτοιο ώστε η σάλτσα να το σκεπάζει.
  7. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Στο μισάωρο ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και ρίχνουμε το βούτυρο. Βλέπουμε αν χρειάζεται και συμπληρώνουμε νερό. 
  9. Ψήνουμε ακόμα μισή ώρα.
  10. Μόλις σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί.

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου