Πικάντικο, απολαυστικό και εύκολο στην παρασκευή του φαγητό, με τη σφραγίδα της αυθεντικής ανατολίτικης κουζίνας!
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- λίγο αλάτι
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό (ή όσο πάρει η ζύμη)
Για τη γέμιση:
- 300 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα κύμινο σκόνη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κονσέρβα (ή χάρτινο κουτί) ντοματάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι-πιπέρι (όσο θέλετε εσείς)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου