Υλικά:
15 αγκινάρες
χυμός 3 λεμονιών
230 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
500 γρ. Ζύμη για τάρτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Τις βράζουμε για να μαλακώσουν, στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες.
- Τοποθετούμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε για 5' το μπέικον ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στις αγκινάρες προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το τυρί το μπέικον και ανακατεύουμε.
- Σε ατομικά φορμάκια απλώνουμε τη ζύμη και ρίχνουμε τη γέμιση.
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ένα φύλλο ζύμης στο πάνω μέρος της τάρτας!
- Αλείφουμε με γάλα ή αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου