ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
1 σακουλάκι κατεψυγμένες αγκινάρες (18 αγκινάρες)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
εσταίνουμε το λάδι κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά.
Από πάνω ρίχνουμε τις αγκινάρες, ζεστό νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιών.
Τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου