Ειναι πολυ ευκολο γλυκο, δροσερο, με ελαφρια γευση, διαιτητικο και οικονομικό
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
- 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
- 1/2 κουπα ζαχαρη
- 4 κ-σ ανθονερο
- 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο
Πως το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολλήσει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει.
- Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολλητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
- Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λιωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
- Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο.
- Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμενη ζαχαρη.
.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου