Υλικά συνταγής:
Τριμμένα στο χοντρό τρίφτη κολοκυθάκια: 1200 γρ.
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 3 μέτρια
Ψιλοκομμένο άνηθο: 4 κουταλιές
Ψιλοκομμένος δυόσμος: 4 κουταλιές
Τριμμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Αυγά: 3 μέτρια
Τριμμένο ψωμί τοστ: 5 φέτες
Χοντροτριμμένη φέτα: 300 γρ.
Αλεύρι: 4 - 8 κουταλιές (ανάλογα πόσο θα τραβήξει η ζύμη)
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειάζεται
Ηλιέλαιο: μπόλικο για τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνετε σε τρυπητό. Τα αλατίζετε με 1 κουταλάκι αλάτι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν περίπου μία ώρα.
2. Στύβετε καλά με τα χέρια σας το κολοκύθι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Επίσης προσθέτετε 2 κουταλάκια αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτετε τόσο αλεύρι, για να σφίξει το μείγμα, τόσο, ώστε να μοιάζει με πολύ πηχτό χυλό.
3. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε τηγάνι. Παίρνετε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα και φτιάχνετε κεφτέδες, ρίχνοντας το μείγμα από τη μια παλάμη στην άλλη (είναι αρκετά μαλακό και δεν πλάθεται με τον κλασικό τρόπο). Με προσοχή ρίχνετε κάθε κολοκυθοκεφτέ στο τηγάνι.
4. Αφήνετε τους κεφτέδες να ροδίσουν πολύ καλά από την μία πλευρά και στη συνέχεια τους γυρίζετε να ροδίσουν από την άλλη. Μην τους γυρίσετε νωρίτερα και μην τους μετακινείτε άσκοπα μέσα στο τηγάνι, γιατί μπορεί να σκορπίσουν πριν κάνουν κρούστα.
5. Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πολύ ζεστούς. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι ή τζατζίκι.
radicio.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου